Κυριακή 19 Αυγούστου 2007

Και ένα..και δύο..και τρία..και τέσσερα διπλωματααά..


Αίθουσα αναμονής. Ώρα 4 και 13 λεπτά. Περιμένω εδώ και 3 ολόκληρα λεπτά! Είναι η πρώτη μου συνέντευξη για δουλειά και έχω πολύ άγχος!! Εύχομαι να είναι για την θέση του μάρκετινγκ μάνατζερ! Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω για ποια θέση είμαι 'δω, με έστειλαν κάποιοι οικογενεικοί φίλοι μόλις έμαθαν ότι ψάχνω δουλειά!

Η αγωνία κορυφώνεται! Έχουμε φτάσει αισίως στα 7 λεπτά αναμονής! Μήπως τελικά έπρεπε να βάλω το σκούρο μπλέ ταγέρ που μου έλεγε η μαμά μου?? Έχει ανοίξει και ο καιρός και φαίνομαι πολύ μακάβρια με το μαύρο! Και τα νύχια μου?! Ωχ! Έπρεπε να τα είχα βάψει σε ματ μπεζ χρώμα και όχι σε ασημιζέ! Τι θα κάνω τώρα? Μα γιατί αργεί τόσο πολύ αυτή η γραμματέας!! Μάλλον τα νύχια της θα βάφει κι αυτή!

Και μέσα στο παραλήρημα του συγχισμένου μυαλού μου, ανοίγει η πόρτα του γραφείου! Από μέσα ξεπροβάλλει μια κοπελίτσα, που φαινόταν λίγο μεγαλύτερη από μένα, και η γενική διευθύντρια της εταιρίας, ψιλόλιγνη και εντυπωσιακή με έναν αέρα επιτυχίας να την περιτριγυρίζει. Μου γνέφει να περάσω στο γραφείο της! Σηκώνομαι, προσπαθώ να στηθώ με αυτοπεποίθηση, και με έναν αέρα πασαρέλας(φτυστή η Ζιζέλ!), πλησιάζω.

Κάθομαι στην καρέκλα σιωπηλή όσο αυτή επεξεργάζεται το βιογραφικό μου! 1 λεπτό αργότερα μου ανακοινώνει ότι "δεν τους κάνω"! Πώς είπατε?! Πετάγομαι πάνω σαν ελατήριο! "Μα αποφοίτησα από το ΟΠΑ", ξεστομίζω με καμάρι και προσπαθώ να αγνοήσω την φωνούλα που σιγοτραγουδάει (Όπα Όπα σ' αγαπώ κι ας μην σου το 'πα!) στο κεφάλι μου κάθε φορά που το προφέρω!

"Αντιλαμβάνομαι ότι το ΟΠΑ είναι ένα αξιόλογο πανεπιστήμιο αλλά η κοπέλα που μόλις έφυγε έχει ένα εξίσου δυνατό πτυχίο με σένα και επιπλέον διαθέτει και μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ecdl, proficiency στα αγγλικά, γαλλικά και σουαχίλι, και ξέρει στενογραφία, τυπογραφία, αγιογραφία, αγγειοπλαστική και πώς να φτιάχνει σούσι!! Και όπως καταλαβαίνεις, η εταιρία μας απαιτεί το καλύτερο για την θέση της γραμματέως!!".

Πετάχτηκα πάνω λουσμένη στον ιδρώτα! Άρχισα να τσιμπιέμαι για να δω αν ξύπνησα! Άουτς! Τι εφιάλτης ήταν αυτός!! Χριστούλη μου! Αχ αυτά τα πτυχία! Κανείς δεν μπορεί να πάρει μόνο ένα!(?) Και για να μην χάνω χρόνο σας αφήνω κάπου εδώ γιατί πρέπει να αρχίσω την έρευνα για το μεταπτυχιακό μου! Ευτυχώς που υπάρχει και το internet και μπορώ να βρίσκω πληροφορίες γρήγορα (βλέπε χρήσιμα sites δίπλα) αλλιώς δεν θα προλάβαινα με τίποτα να μάθω πώς να φτιάχνω και σούσι!!
Υ.Γ. Παρακαλούνται όσοι κατέχουν πληροφορίες για μεταπτυχιακά σε Επικοινωνία/Δημόσιες Σχέσεις/Εταιρική Επικοινωνία κτλ (κατά προτίμηση σε Ευρωπαϊκές χώρες) να τις μοιραστούν μαζί μας σε comment στο σχετικό άρθρο! Πληροφορίες για συνταγές σούσι, επίσης ευπρόσδεκτες!Ευχαριστώ πολύ!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Sushi: http://en.wikipedia.org/wiki/Sushi

panepistimia:
http://www.wmin.ac.uk/mad/page-392

http://www.kent.ac.uk/brussels/programmes11.html

http://ics.leeds.ac.uk/pg-study/ma_comms.cfm

http://www.kingston.ac.uk/~kuweb/postgraduate/courses/pgcorpcommsmgt/faculty.html

http://www.lcc.arts.ac.uk/courses/postgraduate/ma_diploma_publicrelations.htm

http://www.city.ac.uk/study/courses/politicalcomm-ma.html

maryk-m5040047 είπε...

http://www.myworld.gr/browse/1678

Εγώ από σούσι δεν ξέρω αλλά μια συνταγή όσο να πεις τη βρήκα...διότι τι θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς σούσι;;;ένα τίποτα (κ ας μην το έχω δοκιμάσει κ ποτέ)!
Νομίζω όμως ότι στον ύπνο σου δεν το χειρίστηκες καλά το ζήτημα αγαπητή συμφοιτήτρια! Όταν σου είπε αυτή η διευθύντρια τελοσπάντων ότι η άλλη κοπέλα ξέρει και σουαχίλι έπρεπε να γυρίσεις και να της πεις ότι κ εγώ ξέρω κινέζικα, με τόσα που συνάντησα στα βιβλία της ΑΣΟΕΕ!!!Θα την αποστόμωνες!
Πέρα από την πλάκα, η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο. Κ εντάξει να διαβάζουμε μια ζωή αλλά όπα, μη ζητάμε κ παράλογα πράγματα για μια απλή θέση. Θέλω να πω ότι κάποιες εταιρείες, επειδή δεν έχουν κάνει σωστή περιγραφή θέσης, απαιτούν πολλά περισσότερα προσόντα για μία θέση από αυτά που πραγματικά χρειάζεται αυτή η θέση και δεν τα πληρώνουν κιόλας!
Για μεταπτυχιακά ωστόσο έχω να προτείνω κάποιες ιστοσελίδες:
http://kesyp.ima.sch.gr/fr.php?askmenu=menu.html&askpage=mptout.html

http://www.hero.ac.uk/uk/universities___colleges/england.cfm

http://www.prospects.ac.uk/cms/ShowPage/Home_page/Postgrad_study_main_menu/p!eFpclp

http://www.postgrad.hobsons.com/

tsilijohn είπε...

Κοίτα να δεις. Πρώτα ο Θεός, σε λίγες μέρες φεύγω για μεταπτυχιακό στην Πράγα, Τσεχία. Οι λόγοι είναι πολλοί, δεν είναι επί του παρόντος. Το αντικείμενο του master δεν είναι πάνω στα θέματα που ζητάς, είναι σχετικά με International Business. Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο πάντως σου προτείνω να μην πας με τα μάτια κλειστά για Αγγλία όπως κάνουν οι περισσότεροι. Υπάρχουν κι άλλα μέρη στον κόσμο, κι άλλα πανεπιστήμια που αξίζουν οι ακόμα καλύτερα κι άλλες αγορές αναπτυσσόμενες με έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον από τώρα και στο μέλλον, όπως η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Ψάξτο και θα το βρεις αυτό που θες. Απλά η δική μου συμβουλή είναι να μην ακολουθήσεις το στερεότυπο που δείχνει Αγγλία με κλειστά τα μάτια. Αν θες θέλεις ρε παιδί μου να αποτραβηχτείς από το ''κοπάδι'' ρίξε μια σφαιρική ματιά...

elena_vatyliotou είπε...

Προς: tsilijohn

Έχεις δίκαιο για την Αγγλία και το κοπάδι! Ωστόσο, είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους προσανατολίζομαι προς τα εκεί(και μάλλον κάποιοι συμπίπτουν με τους δικούς σου!)
Παρόλα αυτά δεν έχω μπει ακόμα σοβαρά στην διαδικασία αναζήτησης μεταπτυχιακού και δεν έχω αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο προς το παρόν!
Καλή επιτυχία σε σένα που θα πας σύντομα!