Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Ημερολόγιο ενός απεγνωσμένου μυαλού!


Ανοίγω πρωί πρωί τον υπολογιστή (πριν ακόμα ανοίξω καλά καλά το μάτι!) και τι να δω? Ακυρώνονται τα μαθήματα για τις 27-29/8 και προγραμματίζονται για τις 8-11/9! Λόγω των πυρκαγιών! Ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει! Για συμπαράσταση προς τους πληγέντες, για τους φοιτητές που δεν μπορούν να έλθουν, για τους συγγενείς των φοιτητών που χάθηκαν? Τι να πω? Μάλλον το 'χει προγραμματίσει η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ ότι μετά τις 29 οι φωτιές θα σβήσουν και ο κόσμος θα μπορεί να επανέλθει στους κανονικούς του ρυθμούς! Και αφού προς το παρόν όλη η Ελλάδα είναι αποσυντονισμένη ας αποδιοργανώσουμε και το μόνο πράγμα που δουλεύει, τους φοιτητές!!

Αγανακτισμένη ανοίγω την τηλεόραση μιας και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ για να ανοίξω κανένα βιβλίο! Τι το ήθελα !? Εκεί ήταν που με κατέκλυσε η απελπισία, βλέποντας χωριά να καίγονται, ανθρώπους να ουρλιάζουν από απόγνωση και ζωές να καταστρέφονται! Μέσα στα συναισθήματα αγανάκτησης και απελπισίας προστίθενται και τα συναισθήματα ενοχής! Εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που καταστρέφονται και 'γω βολεμένη στον αναπαυτικό καναπέ μου αγανακτώ για τα μαθήματα που δεν θα δώσω! Ντροπή! Τι να πουν αυτοί οι άνθρωποι που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να γίνονται σταχτη? Πώς να βγάλω απ' το μυαλό μου αυτή τη μάνα που έγινε ολοκαύτωμα με τα παιδιά της στην αγκαλιά? Την δημοσιογράφο που είχε αποκλειστεί με το συνεργείο σε ένα χωριό της Ηλείας πώς να μην την σκέφτομαι!?
Κλείνω την τηλεόραση και κάθομαι στον καναπέ αποσβολωμένη. Έχουν σταματήσει όλα. Δεν ακούγεται και δεν κινείται τίποτα γύρω μου. Μόνο μια στάχτη πετάει στον αέρα και προσγειώνεται στο χέρι μου. Την κοιτάω. Άραγε από ποια ζωή να 'σαι το απομεινάρι?

4 σχόλια:

ioannou_zoi είπε...

Περνάει κρίσιμες στιγμές η Ελλάδα αυτές τις μέρες.. Ανοίγοντας την τηλεόραση μελαγχολείς και σκέφτεσαι τους συνανθρώπους σου..
Άνθρωποι τρέχουν να ξεφύγουν, άλλοι δεν προλαβαίνουν και καίγονται..Στιγμές λύπης..

Έχουμε εθνικό πένθος, το καταλαβαίνω, για συμπαράσταση, μέχρι την Τρίτη.

Αλλά γιατι έχουν ακυρωθεί οι εξετάσεις και της Τετάρτης. Μήπως ξέρεις κανείς κάτι πιο συγκεκριμένο να με ενημερώσει;

Remosaholic είπε...

Pragmatika h xwra exei vy8istei se e8niko pen8os. oloi 8rinoume mesa mas!
kanenas den mporei na sugkentw8ei na diavasei. proswpika diavaza me thleorash, etsi gia na niw8w pws exw parea. twra thn anoigw kai vazw ta klamata. den 8elw na diavasw alla na parw to prwto ploio kai na paw spiti mou...

pote 8a teleiwsei olo auto?
efialths den einai? pote 8a ksupnisw??

Ανώνυμος είπε...

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι όταν κάηκε η Πάρνηθα, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μας βρήκε τέτοιο κακό....Ποιος να το πίστευε ότι λίγες ημέρες μετά θα χάναμε όχι εκατομμύρια μόνο στρέμματα, αλλά και χωριά ολόκληρα και το χειρότερο όλων ανθρώπινες ζωές.....

Και αν είναι μόνο αυτή η αρχή?????

Ανώνυμος είπε...

δευτερα 27 αυγουστου.ειμαι στα σταρμπακς και διαβαζω. χτυπαει το κινητο μου και ακουω απο την αλλη γραμμη την κολλητη μου εντρομη να μου λεει πως το χωριο της επιασε φωτια, οτι οι γονεις της δεν προλαβαν να φυγουν απο την Ηλεια και δεν πιανουν και τα κινητα τους. στην τελευταια τους επικοινωνια, της ειπαν οτι αυτοι ειναι καλα, εγκατελειψαν τα "ροβια" και οτι ειναι στην ανδριτσαινα μαζι με ολους τους κατοικους του χωριου. η φιλη μου ακουγεται πολυ ανησυχη. της λεω ολα θα πανε καλα. μου λεει οτι μαλλον το σπιτι της καηκε! τι να της πω? επιμενω... ολα θα πανε καλα! το βραδι οταν ξαναμιλησαμε ειχε εντελως διαφορετικα συναισθηματα. ηταν εκνευρισμενη και θυμωμενη. μου λεει οτι οι γονεις της,της ειπαν ψεμματα. δεν ειχαν φυγει. ηταν εκει... στο χωριο! με κουβαδες νερο και λαστιχα ποτισματος προσπαθουσαν να σβησουν τις φλογες. ο πατερας της μαζι με αλλους αντρες κρατησε τις φλογες μακρια απο πολλα σπιτια κ απο το δικο τους. ματαια προσπαθω να την πεισω οτι οι δικοι της δεν ηταν τρελοι και ελαφρομυαλοι αλλα ηρωες! μακαρι να ειμασταν ολοι τοσο τρελοι, μακαρι να ειμασταν εκει να βοηθησουμε. ισως αν κουβαλουσαμε ολοι αυτην την "τρελα" να μην ειχαν γινει ολα αυτα.....!!!